Dyrene har det godt...

... så længe de er her. Dyrevelfærd er sat meget højt på vores dagsorden. Vi sætter en ære i, at alle dyr har det godt og behandles med respekt.

Fårebesætning:                                                                                                                                           I øjeblikket har vi en fårebesætning bestående af ca. 60 moderdyr. Omkring 20. oktober bliver vores tre væddere sat til moderfårene, som er drægtige i ca. 150 dage. Det betyder, at lammene kommer til verden midt i marts, hvor får og lam kommer på græs allerede 1. april. Herefter bliver de sendt til vores fredede arealer ved Nissum fjord sammen med vores ko og kalvebesætning. I starten af august bliver lammene taget fra og sendt hjem til egen græs for at blive fedet færdigt, hvorefter de slagtes. Læs mere om vores lammekød eller bestil lammekød.

Kvægbesætning:                                                                                                                               Vores kvægbesætning består af 35 moderdyr, som en stor del af tiden er på friland. I begyndelsen af maj flyttes køer og kalve til naturskønne omgivelser ved Nissum fjord, hvor de opholder sig hele sommerhalvåret. I oktober flytter vi dyrene hjem på vores egne marker, hvor de har adgang til ny lys løsdriftsstald. I vinter halv-året går kalvene i en anden løsdriftsstald på et tykt lag blødt halm, hvor de har adgang til flere forskellige foderprodukter, såsom græsensilage og korn, som er udvundet fra egen mark. Kalvene bliver sendt til slagtning i en alder af 15 -18 måneder. Læs mere om vores kalvekød eller bestil kalvekød

lammekød-kvalitet
 En del af fårebesætningen ved fjorden. Lammene er med fra maj til august.

kvalitets-kød-fra-lam-billigt
Lammene græsser på vores egen mark.

fritgående-kalve Vores dyr æder de friske sivskud og det grønne græs.

mørt-kalvekødDen nye løsdriftstald.  

WEB by HC